top of page

Vasten in tijden van Corona

Relevant, het diocesane tijdschrift van het bisdom Antwerpen, heeft naar aanleiding van de coronacrisis beslist om regelmatig ook digitaal volledige artikels vrij te geven. We brengen u via deze weg op de hoogte van de nieuwste vrijgegeven artikels. Deze week een artikel over Bible Journaling. Lerenslang: Een goddelijk kleurboek.

https://www.kerknet.be/livestream.html?microsite=1013

De vijftig dagen tussen Pasen en Pinksteren zijn al sinds de vroege Kerk ook een periode waarin christenen zich bezinnen over en getuigen vanuit hun doopsel.

De coronacrisis met de bijbehorende beperkingen maakt een andere invulling van de Goede Week noodzakelijk.

Er zijn geen palmtakjes dit jaar. Daarom voorzien we op Palmzondag:"digitale palmtakjes". Aarzel niet om ze mee te verspreiden.

De antwoorden op veelgestelde vragen worden tijdens de coronacrisis bijna dagelijks aangepast. Lees hier onder andere alle vragen rond de Goede Week.

Ondertussen wordt er een heel weekprogramma via het YouTube-kanaal van bisdom Antwerpen en de kathedraal aangeboden. Ontdek hier het uitzendschema van de Goede Week.

Overzicht van het liturgisch online aanbod. Dagelijks kunt u verbinding maken met de bisschop via deze weg. Ontdek zeker ook het nieuwe aanbod voor de jeugd: Kroongetuigen.

Getroffen door de coronacrisis? Hier vindt u tips om 'thuis in uw kot' of digitaal met elkaar verbonden Handelingen verder te lezen.

‘We zullen doorgaan!’, zingt Ramses Shaffy zo mooi. En ook IJD Antwerpen blijft doorgaan! Lees hier welke initiatieven je thuis kan ondernemen met IJD Antwerpen.

Attent, Netwerk voor Maatschappelijke Inzet in Bisdom Antwerpen houdt u op de hoogte via hun facebook-pagina. Volg het laatste nieuws van hen hier.

Kijk zeker ook in deze lijst voor het alternatieve aanbod van vieringen tijdens de Goede Week. Bekijk ook of uw regionale zender een aanbod doet.

Op de eerste zondag waarop publieke vieringen opnieuw toegelaten zijn kan men de paaskaars onthalen in de gemeenschap en het doopwater zegenen.

De volledige nieuwsbrief van het bisdom kan je hier lezen:

https://mailchi.mp/b426c37ad7e7/bisdom-antwerpen-brengt-nieuws-1338514?e=cdaea368d3

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page